Dag 2: Luzerne – Villeneuve

Nou de camper slaapt heerlijk, vanmorgen lekker rustig aangedaan en rond 9:30 uur weggereden van de camping.
Maar al snel werd duidelijk dat het erg druk was op de weg, Zwitsers trokken er ook op uit voor het pinksterweekend. Onze planning was de Sustenpass, maar die was nog niet open (ivm sneeuw) dus ok doen we de Furkapas maar daar heel veel oponthoud door wegwerkzaamheden. En eigenlijk stonden alle wegen richting het zuiden erg vast, we hoorde op de radio 50 km voor de Gotthard 2,5 uur vertraging.

Dus eerst maar eens tanken en een keuze gemaakt, de bergpassen laten we zitten voor vandaag. We kiezen ervoor een stuk terug te rijden naar Bern en vanaf daar af te zakken naar Villeneuve al met al was dit geen verkeerde beslissing en hebben we maar 1 stuk van 7 km in de file gestaan. Om 14:00 stonden we op ons plekkie, eerst even wat gegeten en daarna de fietsen maar eens gepakt en naar Montreux gefiets. Er loopt hier helemaal een wandel/fietspad langs het meer van Genève. Het is soms wel druk, bij het Kasteel van Chillon lagen er vieze kasseien en ging het ook nog aardig bult op en af. Het overige wegdek is niet wat we bij ons gewend zijn maar het was heerlijk fietsen.

In Montreux was er een markt helemaal langs de boulevard waar we even overheen zijn gewandeld, hier en daar was er livemuziek dus al met al een gezellige bedoeling. Uiteraard even Freddy Mercury op de foto gezet het was me bijna gelukt zonder andere mensen erop maar toch nog een spelbreker. Als we terug fietsen vallen de eerste druppels maar we komen nog droog over. Eenmaal op de camping begint het te donderen en goed te regenen, zoals het er nu naar uitziet word het een avondregen maar oh wat zullen wij dan weer lekker slapen  😛 

 

Facebook Comments

2 Responses to Dag 2: Luzerne – Villeneuve

Geef een reactie