Dag 21: St. Johann – Zell am See

Nu de Liechtensteinklamm kwam te vervallen hadden we dus de hele dag voor de Gross Glockner. Rond 10:30 uur staan we voor de betaalhokken de kosten tegenwoordig motoren €25,50 Auto/camper €35,50 maar het is allemaal zeer zeker de moeite waard.

Overal waar we stoppen kunnen stoppen we even voor een fotostop, want welke kant je ook uit kijkt het blijft iets bijzonders. Als we zijn gestegen tot de 2430 mtr willen we links af slaan naar de Edelweissspitze maar helaas worden daar campers niet echt gewardeerd 😛 een verbod is er niet echt maar we zien geen ene camper erop of eraf komen dus ook wij doen het maar niet. We steken de weg over en stoppen even bij het panorama raam dat is iets wat we ons beide nog wel kunnen herinneren van tig jaren geleden. En we kijken ook even aan de overkant bij de Fuscher Torl pas 2428 mtr hoog op het panorama terras. Daarna leggen we de laatste 20 km af naar de Kaiser Franz Jozef Hohe 2369 mtr, waar we zicht hebben op het laatste stukje gletsjer en de Gross Glockner. Wat we ons nog herinneren van jaren terug is dat er toen veel meer sneeuw lag en de gletsjer nog niet zo gesmolten was. Er worden ook aardig wat gebouwen bij gebouwd zo is er nu ook een hele grote parkeergarage. En op de foto is wel te zien dat er ook heel wat bussen waren, waar wij dan ook de camper tussen moesten parkeren. We hadden te laat in de gaten dat er een shuttle naar de hoger gelegen parkeerplaats was, dus wij hebben al die trappen weer opgesjouwd. Souvenirswinkeltjes in overvloed hier, had ik beneden al een pet gescoord dezelfde was hierboven €5 euro duurder, en die mensen uit al die bussen maar kopen 😛

Overal staan bordjes dat je naar beneden moet kijken voor de Murmeltieren maar je ziet er bijna niet 1, pas als mensen brood naar beneden gooien komen ze te voorschijn. Als we een tijdje hebben rondgelopen beginnen we aan de afdaling dat is het trouwens niet echt want er moet ook nog aardig geklommen worden. Daar ben ik wel erg blij mee, kunnen de remmen koelen. Moet er echt opletten als we stilstaan dat ik hem in de versnelling zet, deze automaat heeft namelijk geen P stand en alleen de handrem houd hem niet als ik toch een paar keer heb moeten remmen tijdens de afdaling.

Eenmaal weer op de splitsing met de Edelweisspitze vinden we het wel tijd om heerlijk op het terras te duiken met uitzicht op de mooie omgeving. Oh als we de kaart zien krijgen we beide zin in een Wienersnitzel mit Pommes deze worden dan ook besteld en heerlijk genuttigd. De planning was om in Heiligenblut te overnachten maar nu we de hele dag voor de Gross Glockner hadden besluiten we toch weer helemaal af te dalen. Rond 16:30 uur arriveren op Panorama camping Zell am See en gelukkig hebben ze nog een plekje voor ons. Het is nu 21:45 uur en we hebben al een paar donderslagen gehoord en het begint lekker te waaien dus hopelijk is het straks een beetje afgekoeld.

Facebook Comments

2 Responses to Dag 21: St. Johann – Zell am See

Geef een reactie