Dag 9: Rome – San Marino

Vandaag geen verslag staan op een camperplek in San Marino. Zonder enige voorzieningen.

Morgen naar het Gardameer.

Dan nu de update

Het is zaterdagmorgen maar toch sta je hier in de file ook om de stad uit te komen. Het is veel duw en trek werk maar zonder brokken komen we bij de autobaan. De bedoeling was langs de adriatische kust omhoog te rijden maar aangezien het weekend is en schitterend weer. Staan er behoorlijke files naar de kust, dus onze miep kiest voor de route door de binnenlanden. Ook niks mis mee, totdat ze het laatste stukje wel erg toeristisch ging. Man wat een bulten en weggetjes helaas kwamen we ook nog veel wielrenners tegen. Die niet zo heel blij met ons waren, het ging zo steil naar beneden dat wij ingehaald werden door de wielrenners 😛

Nou eindelijk de bordjes San Marino maarja dat ligt ook op een berg, en heel veel 1 richting verkeer en dan is het best vervelend als je de eerst keer de camperplaats voorbij rijd. Bordje staat in de bocht maar dan moet je ook al rechtsaf, al met al staan we om 16:00 uur op de parkeerplaats eerst nog op het eerste plateau maar daar staan verder geen campers als ik even te voet ga kijken, want ook dit was 1 richtingsweg en staan er gelukkig meerdere campers op het 2e plateau.

Als we even wat gedronken hebben, beginnen we aan de klim en dit was echt een beste klim stonden zowat steil tegen de berg. En daarna nog een paar trappetjes om het af te maken en dan zijn we bij de gondel. Voor €4,50 pp een retourtje naar de oude stad boven op de de berg monte Titano 749 mtr hoog. Een beetje jammer zijn alle souvenirs winkeltjes tussen de mooie oude gebouwen. Het is hier ook legaal om wapens te komen en daar hebben ze ook genoeg winkels van. We lopen er ongeveer 1.5 uur rond en bewonderen de mooie torens en het Palazzo Pubblico San Marino plein hier staat het regeringsgebouw. Op weg naar de lift lopen we ook nog even langs de oude Basseliek deze is bijzonder door zijn grote ronde pilaren. De gondel brengt ons in 2 minuten weer naar beneden, en gelukkig hoeven we nu alleen nog bult af te lopen naar onze camper.

Facebook Comments

4 Responses to Dag 9: Rome – San Marino

Geef een reactie