Dag 22: Zell am See – Hall in Tirol

Het heeft vannacht flink geregend en geonweerd, als we opstaan rommelt het in de verte maar is het droog. En dan ineens uit het niet een flits en gelijk een knal we schrokken ons kapot. Het bleef even een kwartiertje door knetterende maar het bleef wel droog. We halen een paar lekkere semmels bij de receptie, dat is lang geleden dat we echte Oostenrijkse broodjes hebben gehad. Als we het ontbijt op hebben en de boel aan de kant rijden we eerst een rondje Zell am See, we zijn ook op zoek naar een bank. Want Oostenrijkers en pinpassen is nog wel even een dingetje hoor, heel belangrijk dat je cash op zak hebt zelfs de camping konden we niet met pin betalen. We zien wel banken maar nergens een parkeerplek voor de camper, aangezien Krimml toeristisch is pinnen we daar wel. We rijden heerlijk binnendoor, en genieten van de omgeving in Krimml zijn er verschillende parkeerplekken maar uiteraard moet je met de camper op P1 degene die het verste weg is en het kost €6 euro. Nou die zitten nog wel los in de zak, we doen de wandelschoenen aan pakken de rugzak in en gaan op pad. Bij de ingang staan we klaar met de pinpas nee alleen cash, nu was de entree ook maar €3 euro pp maar je moet ze nog wel hebben. Dus de zakken worden leeggemaakt en we hebben nog €6,80 😛 dus we komen binnen en beginnen aan de wandeling.

Ik kon me er nog wel iets van voorstellen van jaren geleden maar niet meer dat het zo steil omhoog ging, pff dat viel wel even tegen. Met de nodige rustpauzes bereiken we de 2e waterval en zien we de 3e van onderaf en dat vinden we wel even genoeg. Het is bloedheet en benauwd, en we hebben toch zo’n 60 minuten omhoog gewandeld met de nodige rustpauzes, gelukkig kunnen we hier in het shop wel pinnen en kopen we dus een lekker ijsje. Als we zijn uitgerust beginnen we aan de afdaling, en aangezien het zo steil was viel dit ook niet echt mee. Eenmaal bij de ingang van de waterval moeten we nog 1 bult op richting de camper en dan zijn we er ook wel klaar mee. Ohnee toch niet we moeten de bank nog opzoeken, gelukkig zat die niet zo heel ver weg en we hebben eindelijk weer cash.

Het is 14:30 uur als we de Gerlos Pass opgaan, onderweg stoppen we nog 1x om een totale foto van de waterval te maken. Daarna tuffen we door alle bekende wintersport plaatsje zoals Konigsleiten, Gerlos en andere plekjes van het Zillertal skigebied. Hierna schieten we de autobaan op richting de camping vandaag slapen we in Hall in Tirol. Ze hebben hier speciale camper plaatsen voor 1 nacht het is asfalt met wel met stroom en alle faciliteiten van de camping. Het is nu 19:15 uur en nog steeds 32 graden, dus zo dadelijk eerst de douche maar een opzoeken.

Facebook Comments

3 Responses to Dag 22: Zell am See – Hall in Tirol

Geef een reactie