Dag 14: Venetië

Nou vandaag de schade maar eens bekijken, we zijn in ieder geval niet de enige met stormschade.
Helaas krijgen we de luifel niet ver genoeg in, dus ik laat de receptie naar een fiat/camper service hier in Venetië bellen. Ze bellen terug want de baas is niet in de garage, we gingen er al vanuit dat het een tijdje zou duren maar binnen het uur werden we door de receptie gebeld. Daar word me verteld dat ze eraan komen, dus ik leg uit waar we staan in op Fusina heb je namelijk geen vaste plekken iedereen mag een plekje uitzoeken.

Met een halfuur komt er een sleepwagen aan, duh die hebben we niet nodig het gaat om de luifel. En dan leuk dat zo’n man alleen Italiaans spreekt, hij was wel heel grappig hij zei ik kom uit Roemenië en ik spreek toch ook Italiaans 😛 Met handen en voeten word ons duidelijk dat we de luifel zover mogelijk in gingen draaien, ik dacht hij draait hem kapot maar nu ging hij wel verder dan dat wij hem kregen. Dus nu moesten hem volgen, bij de receptie maar gestopt zodat ze konden vertalen wat nou de bedoeling precies is. We moesten dus mee naar de garage, want het kon niet op locatie gemaakt worden oke rijden we wel mee. Onderweg op de autobaan gaat hij de vluchtstrook op en komt naar de camper lopen heel verhaal in het Italiaans maar veel snapte we er niet van. Dus ik geef hem mijn telefoon en druk het nummer van de camping in en zeg klets daar maar tegen. De vertaling was, wij moesten op de vluchtstrook blijven wachten want hij moest nog een pechgeval ophalen. Nou daar sta je dan, het zou 10 minuten duren nou in Italië is dat een half uur. Nou ja maakt niet uit wij volgen weer want er rijd nu ook een Nederlandse auto met caravan achter hem. Eenmaal bij de garage is er gelukkig iemand die Engels spreekt, hij vraagt wanneer moet het gemaakt worden ik zeg nu! Nou dat kan niet mevrouw we hebben pauze van 12:00 uur tot 14:00 uur. Dus wij samen met de andere Nederlander dus wij staan hier nu 2 uur voor jan……, ja oude baas kwam erbij en er ging niks meer gebeuren de camper mocht blijven staan maar wij moesten van het terrein af. Ik zeg niet zonder camper (gek) 2 uur zonder eten, drinken wc dacht het niet. Oke zei hij of ik dan maar even vast €120 euro wilde aftikken voor het ophalen, dan mocht ik camper buiten de poort zetten!

Oplichters, maar vooruit eenmaal buiten de poort is het me toch te gek dat we zo lang moeten wachten. Ik zet de gasfles naast de camper, en als ik daar op ga staan kan ik bij de luifel. Hij wil nog niet helemaal in maar met riempjes en trekbandjes zit hij naar ons idee vast genoeg. Helaas moeten we nu wel wachten want ik heb nog geen rekening, dan lunchen we zelf ook maar. Om 14:00 uur komen monteurs weer naar buiten, ik zeg hoef niet meer geef me maar rekening en met gierende banden weer weg hier. 

Terug op de camping, gaan we in de relax stand. We gaan nu al lekker douchen is verder bijna niemand op de camping. Vanavond besluiten we toch nog een keer naar Venetië te varen, eens zien hoe gezellig er alles uitziet in het donker. We nemen de boot van 20:00 uur en moeten zorgen dat we de boot van 22:30 uur weer terug nemen want verder is er geen mogelijkheid. Nou we hebben genoten zo gezellig met al die grachtjes en terrasjes we hebben er geen minuut spijt van. We kopen hier ons laatste Italiaanse ijsje want morgen trekken we verder naar Kroatië.

 

Facebook Comments

2 Responses to Dag 14: Venetië

Geef een reactie