Dag 11: Gardameer (Borghetto)

Vanmorgen eerst maar eens lekker geluierd en nog 2 nachten bij geboekt. Het fijne van zo’n uitvalplekje is dat de meeste daarna toch op een echte plek willen gaan staan. Maar wij staan hier prima, nu een heel veldje delen met een engelse camper. Zal morgen eens een foto maken wat voor een plekje we hebben, kan nu even niet alle was hangt buiten  🙄 

Rond 11:30 uur toch maar eens de fietsen gepakt, we willen vandaag fietsen naar Borghetto dat ligt hier ongeveer 16 km. vandaan. Onderweg blijkt dat we dus markt in het dorp hebben, nou daar gaan we natuurlijk even snuffelen. Maar met 28 graden en zwart van het volk hadden wij er al snel genoeg van. Maar de markt is zo groot dat we moesten zoeken waar we onze fietsen hadden geparkeerd, je kan hier dus gewoon verdwalen op een markt.

Uiteraard fietsen we eerst een stukje verkeerd, hadden niet in de gaten dat we het grindpad naar beneden moesten fietsen. Deze hebben we later ook maar lopend afgedaald, hierna hadden we nog een stukje grind en daarna ging het over in een geasfalteerd fietspad. Het was heerlijk fietsen langs het water, en gelukkig ook hier en daar wat schaduw het was echt warm vandaag het ging de 30 graden door.

Borghetto dit dorpje ligt gebouwd net boven de rivier, het water komt langs of onder het handje vol huisjes die er staan. Ook zijn er nog watermolens nog steeds in bedrijf om rijst en tarwe te verwerken, gelukkig kunnen we hier onze waterflesjes weer vullen en kopen we een lekker italiaans ijsje. De eerste echte deze vakantie, als we uitgewandeld zijn beginnen we weer aan de terugweg. Bij het gemaal stoppen we even, en hier doet iemand goede zaken met ijsjes en lekker koel drinken :-p Rond 16:30 uur arriveren we moe maar voldaan weer bij onze camper.

Vanavond nog even 2 wasjes gedraaid, en heerlijk geknutseld op de skottel. Het is nu 21:15 uur en nog steeds 27 graden buiten dus ik denk dat we nog wel een tijdje blijven zitten.

Facebook Comments

4 Responses to Dag 11: Gardameer (Borghetto)

Geef een reactie