Dag 10: San Marino – Gardameer

Voor diegene die meelezen, gisteren Rome – San Marino is nu ook bijgewerkt.

We zijn vroeg wakker, was een heerlijk nachtje je hoort hier ook werkelijk helemaal niks. Als we van de parkeerplaats afrijden kunnen we dus alleen maar linksaf, en gelukkig 1 richtingsweg want breed is het niet en weer steil naar beneden. We hebben geluk dat we moeten tanken, halen we toch nog een klein voordeeltje uit dit belasting vrije staatje. De diesel kost hier maar € 1.16 we hebben eerder deze week ook al €1.35 hebben betaald en later vandaag zouden we nog prijzen zien tussen de €1.57 en €1.79 dus dat scheelde wel even op een tank van bijna 90 liter.

We maken even een tussenstop in Imola, nu we zo dicht in de buurt zijn gaan we uiteraard even naar het Circuit. Het was een mooie wandeling door een park, naar de beruchte Tamburello-bocht. Je word toch wel even stil hoeveel mensen er na zoveel jaar nog steeds vlaggen en andere dingen ophangen. Hierna gaan we verder richting het Gardameer, om 12:30 uur arriveren we op de camping maar al snel word het duidelijk dat deze helemaal vol is. Oh zo vroeg in het seizoen we dachten dat we niet hoefde te reserveren. Foutje maar gelukkig zitten hier tig campings, we gaan het bij de buren proberen. Deze is eigenlijk ook vol, maar de nederlandse eigenaresse zegt dat ze nog een uitval plaatsje heeft en dat we even mogen gaan kijken of we het wat vinden. Nou mooi grasveldje waar je nog met 3 campers kunt staan incl stroom, achteraf was dit nog mooier dan de officele plaatsen want tijdens ons wandelrondje camping bleek wel dat deze echt als een mierenhoop op elkaar waren gestapeld. Aangezien het nog zo vroeg is besluiten we op de fiets te springen en 10 km verder in Sirmione te gaan kijken. De fietspaden zijn redelijk te noemen soms moet je wel over de grote weg, maar dat is niet echt een probleem.

Sirmione staat bekent om 1 van de mooiste dorpjes aan het Gardameer, je komt binnen via een indrukwekkende poort die bij het Catello de Sirmione hoort. Hierna hebben we de Panoramische route gelopen, waarbij je veel uitzicht hebt op het meer. De terugweg via de drukke winkelstraat, het draait hier echt puur om toerisme en de ene ijscobar naar de andere. Maar wij hebben even overgeslagen. We fietsen op ons dooie gemakje weer terug naar de camping en gaan nog even aan bij de Lidl aan we moeten hoog nodig nieuw spul  voor de muggen hebben. Gewapend met wierook, citroenkaarsen en een spuitbusje gaan we terug naar de camping. Het is nu 22:15 uur en we zitten nog steeds lekker buiten, we hopen dat we genoeg bewapend zijn.

Facebook Comments

4 Responses to Dag 10: San Marino – Gardameer

Geef een reactie