Dag 7: Rome (Vaticaan)

Vanmorgen met de shuttle van 9:00 uur zijn we vertrokken richting het Vaticaan. Wat een crime dat verkeer in Rome šŸ˜› Druk en alles en iedereen rijd door elkaar, het valt op dat we geen buitenlanders zien rijden. Om 9:30 uur staan we onderaan het Vaticaan, we moeten aardig wat trappen bestijgen maar het is geen straf. De rij voor het Vaticaan, is al honderden meters lang, en de wachttijd word geschat op 2 uur 25 minuten. Nou dat doen we dus niet, we boeken wel een toer kost een paar centen maar je hoeft ook nergens erg lang te wachten.

Binnen lijkt het eerste gedeelte net een luchthaven, tassen, camera’s telefoons alles moet door de scanner en dan wij zelf nog. Maar uiteraard brave burgers als we zijn wij mogen door, het is even wachten op de kaartjes en dan kan de tour beginnen. Wat we allemaal gezien hebben is in woorden niet uit te drukken en ook denken wij dat de foto’s niet het hele plaatje weergeven. Je weet gewoon niet waar je kijken moet, vloer, muur, plafonds, 1 en al marmer, beelden en schilderkunsten. Maar een mensen massa daarbinnen, we hadden het wel druk verwacht maar soms liep je echt voetje voor voetje. Uiteraard waren we al onder de indruk van het museum maar daarna komt de sixtijnse kapel, en ook al mocht je daar geen foto’s maken toch stiekem gedaan kreeg wel een waarschuwing.

Nou als laatste dan de kerk, nou een kerk waar je echt kon verdwalen hier liepen we op ons dooie gemakje rond zonder gids. Helaas is het niet echt gelukt om het altaar echt duidelijk op de foto te zetten maar neem maar van ons aan het was echt geweldig. Al met al voor het hele Vaticaan heb je zo’n 3 uur nodig om te bezichtigen, daarna kun je je buiten nog aardig vermaken. We hadden eigenlijk gister moeten gaan, want toen heeft de paus op het plein gesproken hij schijnt dit 2x in de week te doen.

Aangezien het vandaag weer bloedwarm is kijken we even snel waar we morgen evt de hop en hop bus kunnen nemen en besluiten dan om de shuttle van het hotel weer op te zoeken. Wij dachten dat hij gewoon hier ieder uur weer terug ging maar met ons nog een paar andere hadden niet goed gelezen want ze houden siƫsta tussen 13:00 en 15:00 uur. Al met al lagen we om 16:00 uur weer lekker aan het zwembad en hebben ons nog prima even vermaakt in het bubbelbad.

Morgen dus nog een dagje Rome maar dan met de hop en of bus…….

Het lijken misschien veel foto’s maar heb er nog veel meer  šŸ˜† 

Facebook Comments

2 Responses to Dag 7: Rome (Vaticaan)

Geef een reactie