Dag 4: Cinque Terre

 Cinque Terre,

Aangezien het warm en mooi zal worden zijn we maar eens vroeg opgestaan, zodat we de trein van 8:32 uur konden nemen. Vertraging is hier eerder gewoon dan uitzondering dus met 10 minuten vertraging vertrokken we naar Monterosso.

Daar aangekomen eerst even rondgewandeld, we konden de bootoffice niet vinden waren we dus al langs opgelopen. De boot ging vandaag wel, maar kon niet bij de dorpjes aanmeren door de ruwe zee, en vaarde hij alleen naar Portovenere. We besloten het toch maar te doen, heerlijk een uurtje op het water, zonnetje erbij en de boot ging wel steeds dichter naar de wal zodat we de dorpjes beter konden zien van de waterkant. In Portovenere hebben we even een uurtje rondgelopen, leuke winkeltjes klein marktje en even rondgekeken bij de Church of Saint Peter Chiesa di San Pietro.

Om 12:00 uur weer met de boot terug deze was veel drukker dan vanmorgen rond 13:00 waren we weer terug in Monterosso, maar weer gelijk terug gewandeld naar het station. En de trein genomen naar Riomaggiore. Dat dorpje wilde ik nog wel even van dichterbij bekijken, maar de straten waren hier vergelijkbaar als in San Francisco echt steil omhoog. En was er geen weg dan waren er wel weer heel veel trappetjes, maar al met al een gezellig stadje met verschillende terrasjes. Inmiddels is het 15:30 uur en we besluiten de trein terug naar Deiva Marina te nemen, veel meer dorpjes zouden we toch niet kunnen zien wat het is best vaak wachten op een trein. Normaal zou je ook veel kunnen wandelen tussen de dorpjes, want er zijn verschillende wandelpaden aangelegd maar door noodweer en modderstromen in 2011 is er veel verwoest en nog niet gerepareerd. Het zou in 2016 in orde zijn maar de italianen kennende zal dat nog wel een tijdje duren.

 

Facebook Comments

4 Responses to Dag 4: Cinque Terre

Geef een reactie