Dag 24: Mainau – Kaiserslautern

Hoe dichter we bij huis komen hoe minder er valt te vertellen 😛
Vanmorgen heerlijke Duitse broodjes gehad, deze hadden we gisteren al besteld en konden vanaf 8:30 uur opgehaald worden. Je moet er wel even de steile bult voor af, en weer op maar ze waren lekker. En aan gelijk afrekenen doen de oudjes ook niet komt op de rekening. Ik wilde ze gelijk afrekenen samen met de overnachting, nee zegt hij ga eerst maar lekker eten en als alles zover is kom je betalen. Dus als we eenmaal alles aan de kant hebben, weer de steile bult af mag dan eindelijk alles 1 in x afrekenen. Ik moest wel even controleren of het allemaal klopte duh 1 overnachting en 4 broodjes maar het klopte. Dus we gaan weer onderweg, we nemen de toeristische route langs de Untersee richting Schafhausen nu we in deze vakantie zoveel watervallen hebben gezien moeten we natuurlijk ook de Rijn zien vallen. Dus we brengen een bezoekje aan Rheinfall in Schaffhausen, uiteraard worden de campers weer naar de verste parkeerplaats gedegradeerd. Naar de waterval toe moeten we een heel steil pad af en lopen zo langs het water naar de waterval.

Het is hier helemaal niet toeristisch 😛 allemaal winkeltjes er rijd een treintje en er varen heel veel bootjes dicht bij de waterval langs. Maar zo dichtbij zie je het toch allemaal niets met al die spray, sommige boten zetten je ook af bij de waterval zelf zodat je bovenop de middelste rots kunt klimmen. Lijkt spectaculair maar dan zie je de waterval van bovenaf en dat leek mij dus geen mooi beeld. We blijven lekker aan de kant, van hier hebben we mooi zicht op de waterval en Schloss Laufen. We maken wat foto’s en zoeken dan een andere weg terug naar de camper, en gelukkig kunnen we via parkeerplaats 2 want die steile helling die we afgedaald zijn redden we echt niet om tegenop te klimmen.

De rest van de dag, hebben we gebruikt om kilometers te maken om zo dicht mogelijk bij de moezel te komen en we zijn nu geland in Kaiserslautern. De de laatste paar dagen gaan we rustig genieten van de Moezel.

Facebook Comments

3 Responses to Dag 24: Mainau – Kaiserslautern

Geef een reactie