Dag 23: Hall in Tirol – Mainau

Vandaag niet zo heel veel te vertellen, we dachten dat we gisteren de laatste pas hadden gereden maar daar kwam er vandaag nog 1 bij. Dit kwam omdat de Arlberg Tunnel dichtzat hierdoor moesten we de Arlberg Pass over, maar nadat je de Gross Glockner en de Gerlos pass gewend bent was dit een peulenschil.

Verder aardig wat autobaan genomen vandaag omdat we een beetje redelijk op tijd op onze volgende camping (Campingplatz Litzelstetten Mainau) wilde aankomen. Gelukkig was er nog een plekkie en stonden we om goed 13:00 uur op onze plek, het stelt allemaal niet veel voor een beetje gedateerd. Het word gerund door 2 oude mannetjes, die wel op hun strepen staan, als je aankomt moet je de camper op de weg laten staan en lopend naar beneden naar de receptie. Dan komt er 1 van de 2 naar boven en doet de poort open, en dan mag je nog alleen naar binnen rijden. Niet te ver eerst wachten op het andere poppetje want die verteld waar je moet staan, verder niks mis met die mensen als je doet wat hun zeggen zijn ze vriendelijk ze zijn gewoon echt van de oude stempel. Douche/toilet gebouw ziet er niet echt uitnodigend uit, dus eerst ook maar niet gekeken we hebben tenslotte alles aan boord. Maar de nieuwsgierigheid won het, tja het is geen luxe maar alles is wel schoon. 1 van de 2 was zelfs de boel aan het dweilen dus ze houden het wel netjes bij, volgens de recensies op internet hadden we anders gelezen maar zo blijkt maar weer dat je het zelf moet ervaren.

De reden dat wij deze camping hadden gekozen is omdat het op Loopafstand (1,5km) van het eiland Mainau ligt, dus als we wat gedronken hebben trekken we de wandelschoenen aan. En waarempel de afstand klopt een keer precies na 1,5 km staan we bij de kassa van het eiland. We wandelen een tijdje op het eiland rond, het is echt mooi aangelegd en ook al waren er veel bloemen al uitgebloeid er viel nog genoeg te zien. En ookal is er veel schaduw en loop je vaak langs de Bodensee het is nog steeds bloedheet. Rond 16:30 uur houden we het voor gezien, en wandelen we terug naar de camping snel alle ramen en deuren open want ook al staat de zon nog hoog aan de hemel het waait wel een beetje.

Heel veel bloemetjes vandaag  🙄 

 

 

Facebook Comments

5 Responses to Dag 23: Hall in Tirol – Mainau

Geef een reactie