Dag 15: Venetië – Plitvicka Jezera

Vandaag niet zoveel te vertellen het was een reisdag, we hadden eerst nog eens stukje Italië, daarna een stukje door Slovenie om vervolgens in Kroatie te eindigen. We vertrekken met met een waterig zonnetje, maar de temperatuur was nog steeds abnormaal hoog. Om 9:30 uur was het 27 graden, maar er kwam al wel steeds meer bewolking. Soms een paar spetters niks van betekenis maar eenmaal de grens over in Kroatië ging het los. Regen, hagel wind en onweer kregen we om de oren. En uiteraard op het moment als we het laatste stuk binnendoor moeten.

Eerst ging het nog wel maar toen het nog harder ging waaien de camper maar even aan de kant gezet want je weet maar nooit op welke bergweggetjes je komt te rijden. Na 10 minuten werd het wat minder en trekken we verder nou net links afgeslagen en misschien 700 meter gereden komt de hagel met bakken uit de lucht gelukkig met de wind van rechts dus de camper zover mogelijk tegen de struiken onder de bomen gezet. Wat een herrie geeft dan toch in zo’n camper, als het wat minder word gaan we het weer proberen gelukkig rijden we er niet alleen. Maar niet iedereen heeft zin om de kar te trekken als ze dan een tijdje voorop hebben gereden schuiven ze aan de kant en sluiten achter de rij weer aan.

Gelukkig zat er een Kroaat voor ons en die bleef volhouden, het is gewoon fijn om iemand voor je te hebben want soms kwam echt het water klotsend de berg af of stonden er diepen plassen op de weg. Wij staan gelukkig best hoog op de banden maar die Kroaat voor ons had een Peugeo-tje die moet volgens ons toch soms natte voeten hebben gekregen.

Het laatste stuk klaarde het op en dachten we eerst dat ze aan deze kant van de berg niks gehad hadden maar ook lag hier toch nog wel aardig wat hagel. Rond 16:00 uur arriveren we op autocamp Karona, het is droog en rond de 22 graden dus stoelen naar buiten en nog even lekker zitten. Daarna doen we een rondje camping en het rommelde nog steeds in de verte eenmaal terug bij de camper snel de stoelen maar weer naar binnen. Binnen het half uur komt de regen en de hagel weer met bakken uit de lucht, en ook onweert het weer flink. Die knallen die je hier hoort zijn echt niet normaal, heb geprobeerd te filmen maar door het lawaai van de hagel op het dak hoor je het niet. Vanaf 20:15 uur is het dan eindelijk droog, en horen we ook niks meer rommelen dus ramen en deuren op kan het even lekker doorwaaien. En nu maar hopen dat het morgen mooi weer is want om 9:00 uur stappen we op de shuttle naar Plitvice Meren.

Facebook Comments

6 Responses to Dag 15: Venetië – Plitvicka Jezera

Geef een reactie