Dag 20: Bled – St. Johann

Zoals al gezegd laten we vandaag Slovenië achter ons maar pas nadat we de Vintgar Kloof hebben gezien, we zijn er al lekker vroeg. Om 8:45 uur stonden we al op de parkeerplaats en we waren niet de eerste 😛 Het was een mooie gezicht hoe de mist optrok boven het water. We lopen eerst helemaal tot het einde want we lopen met het water mee anders zitten we nu steeds achterom te kijken. Eerst kom je bij een kleine waterval, maar dan ben je er nog niet. Niet iedereen heeft in de gaten dat ze door moeten lopen want aan het einde is de grotere waterval en ook en entree vanaf de andere kant. Gelukkig zitten daar ook toiletten want door dat kolkende water is dat geen overbodige luxe. Daarna lopen we even rechts langs het entreehuisje naar beneden want dan kom je op de brug. Maar ook vandaar was de waterval nog niet goed te zien, we lopen daar nog een stukje links het bos in en dan zien we de waterval in zijn geheel. Na de nodige foto’s gaan we de trappen weer op naar de entree, en kopen hier een lekker bakkie koffie. We hadden gedacht dat we de hoofdprijs wel zouden betalen maar het was maar 1 euro 20 per kop. Na even lekker gezeten te hebben, beginnen we aan de terugweg. We waren blij dat we vanmorgen zo vroeg waren want op de weg terug komen we 3 schoolklassen tegen en de nodige andere toeristen.

Dus misschien was het wel iets handiger geweest als we ons vanmorgen toch vaker hadden omgedraaid. Want nu moeten we steeds wachten tot de andere mensen uit beeld zijn. Maar de nodige foto’s zijn gemaakt, en als we weer aan het begin zijn hebben we toch de 4 km vol. Op de bordjes staat 1.5 km tot aan de waterval maar het zijn dus een paar stapjes meer maar zeer zeker de moeite waard.

Rond 11:00 uur verlaten we de parkeerplaats weer, en is even passen en meten op de weg want ook al is dit een toeristische attractie de wegen zijn er niet voor gemaakt. Eenmaal op de grotere weg, maken we een afdaling van 14% en komen aan bij de autobaan naar Oostenrijk. We gooien de tank nog even vol en kopen hier gelijk een vignet voor Oostenrijk, al snel komen we bij de Karawankentunnel waar we dus in Slovenie inrijden en 7.9 km later in Oostenrijk er weer uit komen. Hierna krijgen we ook nog de Oswaldibergtunnel 4.5 km hierna had ik echt geen zin meer in de Tauerntunnel. We kiezen ervoor om de Tauernpass te rijden via Obertauern (1738mtr) en dan via Radstadt richting Flachau, we zijn het dorp ingereden maar wat is er veel veranderd in al die jaren. Het is echt helemaal volgebouwd en helemaal niet camper vriendelijk dus rondje dorp en weer weg, richting St. Johann in Pongau. Een heerlijke rustige camping, deze hadden we gekozen om morgen de Liechtensteinklamm te bezoeken, maar we lezen net op internet dat deze sinds 29 mei 2017 is afgesloten omdat er een stuk is ingestort.

Facebook Comments

2 Responses to Dag 20: Bled – St. Johann

Geef een reactie