Dag 25-26: Kaiserslautern – Moezel

Deze dagen maar even samengevoegd, maandag 26 juni zijn we van Kaiserslautern richting Trier gereden om van daaruit de Moezel te volgen. Eerst even langs de Mac nee we hebben niks gesnaaid, we hebben hier even het water en de toilet geleegd.

Daarna door alle mooie plaatsjes langs de Moezel, de campings die we tegenkwamen stonden allemaal overvol. Dat is niks voor ons wij zoeken dan wel een camperplaats. Nou ook die stonden regelmatig voor ons al te vol iedereen wil aan het water staan. Dus we tuffen verder, en komen langs het plaatstje Punderich hier zagen we te laat het bordje camper. Dit kwam voornamelijk dat je hier vanaf de weg de moezel niet zag. Dus de volgende afslag genomen want we zeiden misschien dat er maar weinig mensen echt een dorp inrijden meeste willen gelijk aan de moezel staan. En inderdaad dit was een goeie gok, dorpje was klein maar een heerlijke camperplaats en lekker rustig. We zaten zo’n 50 meter van het water af maar de boten zie je ook wel van deze afstand. De rest van de middag hebben we heerlijk in de zon gelegen en van deze dag zijn er dan ook verder geen foto’s.

Dinsdag 27 juni,
Het heeft flink geregend vannacht en het is aardig afgekoeld. Op ons dooie gemakje doen we ons ding, als we alles opgeruimd hebben zetten we koers naar Morsdorf. Hier willen we graag naar de langste hangbrug van Duitsland. Onderweg word het weer nog niet echt beter en het blijft bewolkt. Het is aardig door de binnenlanden crossen maar met mooi weer een mooie route. In Morsdorf zelf is een piepklein dorpje en er staan heel  veel borden waar je parkeren moet er kan en mag nergens in de straten geparkeerd worden. De camper parkeerplaats is snel gevonden en ook al is de brug gratis het parkeren kost €2 euro per 2 uur wij betalen €4 euro voor 4 uur hebben we tenminste rustig de tijd. Nadat we even wat hadden gedronken trekken we de wandelschoenen aan water in de rugzak en we lopen 800 meter naar het bezoekers centrum. We hadden ons er iets meer van voorgesteld maar er word nog gebouwd, dus zoeken we de wandelroute op. Vanaf hier is het 1.8 km naar de brug en gewoon geasfalteerde weg zonder auto’s. Met een klein halfuurtje zijn we bij de brug, pff vanaf hier lijkt hij wel heel lang en hoog en volgens mij wiebelde hij ook nog 😛 niet fijn voor mij met hoogtevrees maar nu we hier zijn wil ik ook naar de overkant. Eerst ging het nog wel, maar al snel bedacht ik me shit ik moet ook nog terug gelukkig kon ik aardig in het midden lopen en me aan beide kanten vasthouden. We hebben het gered aan de overkant staan bankjes dus daar even bijkomen van de angst en het laatste stukje was behoorlijk steil. We kunnen niet te lang zitten want het begint te spetteren, we komen nog aardig droog aan de overkant dit laatste stuk was wel heel steil. Eenmaal weer vaste grond onder de voeten moeten we toch maar even de jassen aantrekken. We kiezen een andere wandelroute terug naar het dorp, deze ging door het bos dus we liepen ook nog een beetje beschermd. Het laatste stuk naar de camper lopen we als verzopen katten maar dan is de camper wel weer heel handig want je kan je afdrogen en omkleden. Het weer lijkt iets op te klaren dus we keren terug naar de Moezel, rond 14:00 uur rijden we Cochem binnen maar begint het alweer te regenen. En om nou een camping op te zoeken en de middag in de camper door te brengen hebben we geen zin in dus we zetten koers naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

De was draait alweer volop, zo dadelijk camper even toonbaar maken en wegbrengen en zit de vakantie er alweer op.

 

Facebook Comments

2 Responses to Dag 25-26: Kaiserslautern – Moezel

Geef een reactie