Dag 8: Rome

Als eerste iedereen bedankt voor alle felicitaties met ma,

Vandaag dus een dagje Cityhoppen 😛
Om 9:00 uur weer de shuttle genomen naar het vaticaan, van daaruit is het ongeveer 20 minuten lopen naar het
St Pietersplein. Maar er is onderweg genoeg te zien, stonden alweer aardig wat mensen in de rij voor het Vaticaan Museum. Dan komen de militaire weer, en dan beginnen de souvenirs hopjes. Een beetje vervelend zijn de mensen die je weer een tour aan willen smeren, ze blijven maar zeuren. Eenmaal op het St Pietersplein vroegen we ons af waarom er zoveel mensen waren, we dachten dat er iets speciaals ging gebeuren zo druk was het. Nou het bleek dus de rij te zijn voor de kerk, die was nog langer dan voor het museum. Wat waren wij blij dat we dus gister iets meer hebben betaald en alles hebben gezien.

We gaan op zoek naar de bussen, ook hier lopen weer genoeg venters voor rond. Er zijn gele, rode en roze bussen. De roze is het goedkoopste dus die willen we hebben. Het duurde even voor we in de gaten hadden dat de mensen op de rode segways kaartjes verkochten voor welke je ook maar wilde. Dus om 10:00 uur kaartje gekocht en hup de bus in, de bedoeling was om eerst een heel rondje te blijven zitten. Maar we zijn toch onderweg maar een keer uitgestapt, bij St. Mary Major daar eerst de mac maar opgezocht dus nu kunnen we ook de Italiaanse mac afvinken :-p De bussen rijden af en aan, en je hoeft niet langer dan max 15 min te wachten op de volgende bus. De volgende stop was het Collosseum, heel imposant gebouw maar we hebben besloten hem verder niet te bezoeken het is bijna 30 graden en volop in de zon. We maken dit rondje af, en gaan gewoon nog een rondje want je ziet zoveel onderweg en soms weet je niet waar je kijken moet dus nu alles nog een keer rustig bekijken. We zitten immers op het bovendek, heerlijk in de wind en het zonnetje.

Eigenlijk stonden de Spaanse trappen ook op het programma, maar die hebben we van afstand gefotografeerd. Temperatuur is inmiddels flink gestegen en Rome is niet vlak. Dus we gaan bij stop 7 rechtsaf ipv links af en lopen zo naar de Trevi fonteinen. Ok je weet dat het iets bijzonders is maar als je er dan bij staat wow, en al die mensen. Hierna gaan we wandelend naar plaza Navona het plein met de 3 fonteinen was even zoeken, en een stukje fout gelopen Maps had er veel moeite mee maar we zijn er gekomen. De drukte viel hier wel mee, maar je krijgt ze niet op de foto zonder andere mensen erop. Het is inmiddels 17:15 uur dus de bus van 17:30 uur gaan we niet halen, het is ongeveer nog 3,5 km terug wandelen naar de bushalte. Dit doen we in alle rust, kopen nog een souvenir en wat te drinken (1 cola 1 ijsthee samen €7 euro zeggen ze zonder blikken of blozen) Om 18:15 uur zijn we bij de halte, en de bus komt netjes om 18:30 uur voorrijden en we zijn rond 19:00 uur terug op de camping.

We weten dat we niet alles hebben gezien, maar we hebben genoten en hetgeen wat we wilde hebben we gezien, maar je zou je hier best 3 a 4 dagen kunnen vermaken. Morgen pakken we de boel weer in, en vertrekken we richting San Marino.

Facebook Comments

5 Responses to Dag 8: Rome

Geef een reactie