Dag 16: Plitvicemeren

Toen we opstonden was het nog steeds bewolkt en er vielen zelf wat druppels, als dat vandaag maar goed komt.
Als we ons gaan aankleden is het twijfelen wat we aan gaan doen, want koud is het niet. Nou dan gewoon een t-shirt de windjacks zitten toch in de rugzak. Als we op de shuttlebus staan te wachten horen we zo om ons heen dat veel mensen toch wel storm en hagelschade hebben.Het was dan ook echt bar en boos gister, dus laten we maar hopen dat we dat niet meer meemaken. De bus is er precies om 9:00 uur en brengt ons 10 minuten verderop naar de ingang van het park, er staat een kleine rij bij de ingang maar we zijn toch al wel snel binnen.

Als je dan de eerste bocht omloopt zie je al gelijk watervallen, wij gaan eerst even kijken welke route we gaan lopen en we kiezen voor route C. Deze zal ongeveer 8 km lang zijn en maakt ook gebruik van de boot en de bus en zien we beide delen van het park. De wandelpaden zijn mooi aangelegd en duidelijk aangegeven, we gaan eerst naar de grootste waterval de Veliki Slap want daar zal het straks wel een stuk drukker zijn. Daarna wandelen we richting de boot, over het eerste stuk hebben we toch zeker 1,5 uur gelopen nou ja, je staat vaak stil om foto’s te maken.

Bij de boot is het aardig druk wij besluiten eerst de toiletten op te zoeken en daarna een lekkere cappuccino met apfelstrudel te verorberen het was heerlijk en dat voor 50 Kuna (zo’n 7 euro als we op onze manier omrekenen) uiteraard gaan we ook even snuffelen in het souvenirwinkeltje. De rij bij de boot is nu wat minder dus we sluiten aan, de boten varen nu af en aan dus gaat lekker snel en we varen zo’n 25 minuten. We worden wel aan de verkeerde kant van het water afgezet dus moeten overstappen op de andere boot maar daar is het gelukkig niet zo druk. En we kunnen weer aan de wandel hier zijn we bordje C even kwijt maar echt verdwalen kun je hier niet. Het is een behoorlijk klim naar boven maar het loopt wel heel gemakkelijk. Tenminste wij komen niet afgepeigerd boven aan, soms zitten er ook vlakke stukken tussen maar als je dan boven staat denk wow zo hoog geklommen. Aangekomen bij station 3 willen we ijsje kopen maar hier kunnen we niet pinnen en ik wil geen Kuna’s dan niet. De rest van de gebouwen is nog in aanbouw dus hier zal ook best een restaurant en souvenirwinkeltje komen genoeg animo voor. Dan komt de bus 😛 vrachtwagen met 3 wagons maar we kunnen allemaal in 1x mee, en ook die dingen rijden af en aan. Soms moeten ze onderweg op elkaar wachten want er zijn maar weinig plekken waar ze elkaar kunnen passeren. Bij station 2 blijven we nog zitten om dan bij Station 1 uit te stappen, vanaf hier is het nog een half uurtje wandelen naar de uitgang maar heb je iedereen keer een mooi overzicht van bovenaf.

Om 14:30 uur verlaten wij het park, kopen buiten in de souvenirwinkel nog wel even een ijsje, hierna hebben we natuurlijk geen zin om 2 uur te wachten op de shuttlebus. Ik vraag wat een taxi kost dit was 100 Kuna (14 euro) maar aangezien het een busje was heb ik even een Engels stel wat naast ons zat gevraagd do you want to share a taxi 😛 dus voor 7 euro waren wij weer terug op de camping. De zon was heerlijk gaan schijnen dus de rest van de middag nog lekker een tijdje in de zon gelegen.

Facebook Comments

4 Responses to Dag 16: Plitvicemeren

Geef een reactie