Dag 3: Villeneuve – Deiva Marina

Het heeft zo’n beetje de hele nacht geregend en nu deze morgen regent het nog steeds.
Dus we pakken snel de boel in, rond 9:00 uur gaan we op pad. Het is lekker rustig op de weg, en we rijden naar de
Grote Sint Bernhardpas. We kiezen dit keer niet voor de tunnel, echte hollanders he is gewoon belachelijk duur.

De Grote Sint Bernard-pas hoort bij de traditionele Alpenpassen, een pas van de buitencategorie met een hoogte van bijna 2500m en een stijgingspercentage van 10%. De pas is vernoemd naar de heilige Bernhard die hier in de 11e eeuw na Christus een klooster stichtte om vermoeide of overvallen reizigers op te vangen. De pas is wereldberoemd geworden door de Sint-Bernard honden, wat hier dan ook volop wordt uitgebuit. Op de top zijn de knuffels overal, zonder dat er een hond te zien is. De Grote Sint Bernard-pas verbindt Martigny met Aosta en middels de tunnel is deze ook in de winter begaanbaar.

Maar we gaan dus over de Col, het zal bij mooi weer best allemaal schitterend mooi zijn maar door de laaghangende wolken en de regen die eruit viel hebben we er dus niet echt van genoten. Onderweg naar boven dachten we wat horen we toch? nou bijna alle chipszakken opengeknapt. Boven lag nog behoorlijk wat sneeuw zoals op de foto te zien is. Eenmaal dalend aan de Italiaanse kant begon het zonnetje te schijnen. Daarna hebben we de autobaan genomen om vandaag lekker op tijd op de camping aan te komen. Al met al werd dit nog pas 16:30 uur omdat we het laatste stukje bij de camping niet door de tunnel konden en dus nog een colletje moesten nemen.

Morgen blijven we ook op deze camping omdat we morgen met de trein Cinque Terre gaan bezoeken, maar dat lezen jullie morgen wel weer. Vandaag niet zoveel foto’s had steeds druppels op de lens 

Facebook Comments

Geef een reactie